Sesekali, bila malas masak dan sibuk dengan tempahan maka haruslah resepi-resepi ringkas dicari. Untuk memudahkan kehidupan, beberapa shortcut perlu dilakukan. Hahaha...gituuu...skema tak?
Ok, egg benedict ni sangat mudah, campak-campak siap, masa yang diperlukan 15minit saje.
Bahan:
4 keping roti (brand suka hati)
Mayonis (kuantiti suka hati)
Mentega (kuantiti suka hati)
Lada Hitam (kuantiti suka hati)
Mixed herb (kuantiti suka hati)
Salt (kuantiti suka hati)
2 biji telur
2 Ramekin (atau apa-apa bekas sesuai yang tahan panas)
Cara:
Sapu mentega dan mayonis pada roti, susun dalam ramekin (nak potong kulit roti pun boleh, tapi rugi..hihihi).
Basuh telur, pecahkan kedalam bekas ramekin beroti tadi, tabur lada hitam, mixed herb dan garam kalau suka.
Bakar pada suhu 170c selama 10 ke 15minit. Masa bergantung pada anda, ana kurang sikit telur setengah masak(atau yang ada bau-bau nih) maka masak lama skit hahaha (roti keras).
Taraaaa....tu dia, jemput makan. Sebab tak berapa suka dengan bau telur tu yang campak herbs banyak-banyak tu.
No comments:
Post a Comment