Thursday, 10 April 2014

Kembali

Salam semua. Lama ana biarkan tempat ni berhabuk bersawang. Banyak sebenarnya yang nak dikongsikan tapi almaklum kerja dan rutin harian menuntut lebih tumpuan dan masa. 

Nak berkongsi cerita ke Langkawi pun tak sempat. Nak tempel-tempel gambar apatah lagi. Broadband yang ada ni pun bayar setiap bulan tapi guna amat la kurang dan jarang-jarang, maka adalah lebih baik ditutup dan tumpuan pada handphone saja la lepas ni, mungkin itu lebih baik hihi. 

Oh ye sepanjang beberapa bulan banyak sangat benda-benda yang ana tau akan jadi tapi tak la rancang secepat itu terjadinya tapi terjadi jugak. Tak faham? Tak pe slow-slow digest ye. 

Sepanjang beberapa bulan tak bersiaran ni juga ada beberapa perkhabaran yang berbagai, seronok, sedih, bosan, menyampah dan ntah apa-apa. Oh ye, study ana pun dah habis, semua paper completed, dapat MAICSA punya associateship bulan 5 ni InsyaAllah, akan ada perkhabaran baik yang dah lama ana nanti sepanjang kerjaya ana ni, tapi semua itukan rahsia Allah. Itu bab kerja, bab lain sama takde berubah apa-apa.

Dunia baking pula, ermm...agak slow. Mungkin masalah jerebu yang agak teruk di Lembah Klang (selsema dan batuk teruk), catuan air (wal hal fasa 3/4 - yang mula 1 April tu kot baru terjebak..sebelum tu ada je) dan kehilangan MH370 (bagitau sebenarnya malas, macam la ana terlibatkan dalam SAR tu) adalah penyebab kurangnya operasi memasak dan membakar. Tapi kalau dah namanya tukang masak dan adanya tukang makan maka ada juga la sebenarnya berlaku kebakaran bahan-bahan edible di rumah ni. So ana malas nak merapu (sebenarnya dah beku idea, banyak sangat nak tulis tapi tak tau nak start tang mana dulu) jadi ana tempel gambar-gambar yang tak sempat tempel dari bulan 1, 2 dan 3. Bulan 4 belum buat lagi, sebab dah kena catu air hahaha.

Ok, tak mau merepek, ana nak tampal gambar, nak sambung baca novel dan kemudian nak titon, esok keje. Assalammualaikum semua....semoga jumpa lagi. 


Lemon poppy seed butter cuppies


Carrot cake with cream cheese










No comments:

Post a Comment